homenieuwsHout. Natuurlijk van nu.

Hout. Natuurlijk van nu.

Centrum Hout start de campagne ‘Hout. Natuurlijk van nu’. Omdat de keuze van hout vanzelfsprekend moet zijn. Hout is dankzij duurzaam beheerde bossen, het enige materiaal dat nooit uitput of opraakt. Hout is dus goed voor mens, dier en de hele planeet.  

De campagne ‘Hout. Natuurlijk van nu.' is gericht om een voorkeurspositie van hout en houtproducten te te realiseren. Overal in de bouwsector wordt er hard gewerkt aan materialen die voldoen aan de strenge eisen van deze tijd. Terwijl wat bouwmateriaal betreft, de oplossing er al is; hout! 

Hout prikkelt alle zintuigen. Heeft een warme uitstraling, ruikt lekker en ziet er mooi uit. Hout is met de hulp van innovatieve technologie steeds efficiënter en flexibeler geworden. Hout kan zo sterk zijn als staal en toch veel lichter, waardoor je razendsnel in de hoogte kunt bouwen. Houten gebouwen verminderen stress, verlagen de hartslag, kalmeren kinderen in de klas en verbeteren het herstel in ziekenhuizen. Hout kan eeuwen doorstaan. En in die tijd blijft, zeker bij duurzaam hergebruik, de vastgelegde CO2 opgeslagen. Hout in de bouw is daarom noodzakelijk voor het halen van onze klimaatdoelen.

Meer weten over de campagne? Kijk op Hout. Natuurlijk van nu.
Klaar in 15 dagen
Alles is mogelijk
FSC ®
PEFC
Maatwerk
Duurzaam